UZBUDLJIVA NBA VEČER: Reprezentativac BiH odigrao najbolju utakmicu ove sezone, Luka Garza za samo 10 minuta ubacio…

Poređenja radi, francuski reprezentativac Rudy Gobert kojeg je Garza zamijenio u igri je proveo 26 minuta i imao 15 poena uz 7 skokova.

  • Sport

  • 04. Feb. 2023  04. Feb. 2023

  • 0

Samo deset minuta provedenih u igri bilo je dovoljno Luki  Garzi da odigra svoju najbolju utakmicu u ovogodišnjoj sezoni NBA Lige. Bosanskohercegovački reprezentativac za to je vrijeme ubacio 17 poena, i imao 6 skokova u porazu svojih "Minnesota Timberwolvesa" od "Orlando Magica" 127-120.

Garza je ubacio 7 od 9 šuteva na koš, pogodio je dva od tri pokušaja za tri poena. Tokom njegovog boravka u igri "Minnesota" je ostvarila prednost od 10 poena. Poređenja radi, francuski reprezentativac Rudy Gobert kojeg je Garza zamijenio u igri je proveo 26 minuta i imao 15 poena uz 7 skokova.

"Portland Trail Blazers" ostvarili su važnu pobjedu u borbi za plasman u play off savladavši u gostima "Washington Wizardse" 124-116. U sastavu u kojem nije bilo povrijeđenog Jusufa Nurkića čak četvorica košarkaša ubacilo je više od 20 poena. Najefikasniji je bio Anfernee Simons sa ubačenih 33 poena od čega čak 9 trojki. "Portland" je sada na omjeru pobjeda i poraza 26-26 i nalazi se na desetom mjestu Zapadne konferencije koje osigurava nastup u play offu.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...