NOVA INVESTICIJA PODUZETNIH TEŠNJAKA: AS Holding preuzeo zeničku kompaniju, najavljuju povećanje proizvodnje...

U narednom periodu poslovanja žele osnažiti tržišnu poziciju proizvoda i unaprijediti postojeći asortiman.

  • Ekonomija

  • 04. Feb. 2023  

  • 0

Tešanjski AS Holding u potpunosti je ovladao kompanijom Zenička industrija mlijeka (ZIM) nakon provedene ponude za preuzimanje dionica. Nova lista dioničara otkriva kako je AS Holding sada vlasnik 89 posto dionica zeničke kompanije. Prije ponude imali su 52 posto dionica.

AS je objavio ponudu za sve preostale dionice, a većina dioničara je dosad prihvatila ponudu. AS Holding je prvi udio u ZIM-u preuzeo prije pet godina.

U prošloj godini ZIM je imao poslovne prihode od oko devet miliona KM a upošljavao je 77 radnika, što govori da je riječ o značajnoj kompaniji. Njihovi proizvodi prisutni su u prodavnicama širom Bosne i Hercegovine.  

AS Holding namjerava u narednom periodu poslovanja umnogome osnažiti tržišnu poziciju proizvoda i unaprijediti postojeći asortiman ZIM-a, a najavljuju i povećanje obima proizvodnje za više od 25 posto u naredne 4 godine.

alt

Nova lista dioničara ZIM-a

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...