TAMAN ĆE SE ZBOG TOGA U WASHINGTONU I BRISELU NASEKIRATI: Vučić kaže da Srbija ne želi u NATO i da "ljubomorno čuva svoju vojnu neutralnost"

Vučić je istaknuo kako je tokom jučerašnje sjednice čuo stotine uvreda te zatražio od oporbenih zastupnika da od toga odustanu, a pronađu politiku.

  • Regija

  • 04. Feb. 2023  04. Feb. 2023

  • 0

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić kazao je na sjednici Skupštine Srbije da Srbija nije u atlantskim integracijama i da ne želi u NATO, već ljubomorno čuva svoju vojnu neutralnost.

“Srbija se nalazi na evropskom putu, a što se atlantskih integracija tiče, Srbija ne želi u NATO. Srbija želi ljubomorno čuvati svoju vojnu neutralnost i jačati. Postoji razlika između eurointegracija i atlantskih integracija”, naglasio je predsjednik Srbije, prenosi Radiotelevizija Srbije.

Sjednica Skupštine Srbije, na kojoj se raspravlja o Kosovu nastavljena je verbalnim okršajima, a srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić iznio je niz uvreda na račun zastupnika Zeleno lijevog kluba Roberta Kozme.

Kozma je tokom sjednice kazao da se Aleksandar Vučić bori za osobne interese, a da građani na sjeveru Kosova žive u “strahovladi”.

“Deset godina pregovarate i uvijek ispregovarate vaš ostanak na vlasti, a za građane Kosova sve veću i veću neizvjesnost”, rekao je Kozma.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...