ANA BRNABIĆ, PREMIJERKA SRBIJE: "I oni koji ne vole Vučića mole Boga da on što duže vodi zemlju..."

Također je rekla da je laž izjava poslanice stranke Zavetnici Milice Đurđević Stamenkovski da ona ima dvojno državljanstvo i hrvatski pasoš.

  • Regija

  • 05. Feb. 2023  

  • 7

Ana Brnabić, predsjednica Vlade Srbije, ocijenila je jutros da poslije incidenta između poslanika opozicije i vladajuće koalicije na sjednici Skupštine Srbije i građani koji ne vole predsjednika Srbije Aleksandra Vučića „mole Boga“ da on što duže vodi Srbiju.

Na sjednici Skupštini Srbije u četvrtak, 2. februara, došlo je do koškanja poslanika opozicije i vladajuće koalicije zbog njihovog skandiranja kada su poslanici opozicionih stranaka prekinuli obraćanje predsjednika Srbije tražeći povredu Poslovnika.

Brnabić je za TV Prva rekla da opozicija to uradila zbog prikupljanja „jeftinih“ političkih poena i da je jako ružna slika poslana u svijet.

„Oni (opozicija) dođu kad je njhovo vrijeme da govore, kažu šta imaju i nakon toga napuste sjednicu. Tokom sjednice, opozicija je više puta izgovorila riječ Poslovnik nego Kosovo… a predsjednik im se očinski obraćao“, rekla je Brnabić.

Kazala je da se poslanik Narodne stranke Miroslav Aleksić nije pojavio drugi dan u skupštini, jer je Vučić govorio o novcu koji je „Aleksić ukrao“.

Također je rekla da je laž izjava poslanice stranke Zavetnici Milice Đurđević Stamenkovski da ona ima dvojno državljanstvo i hrvatski pasoš.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...