VUČIĆ PRIZNAO KOSOVO: Na sajtu Vlade Srbije stoji...

Na engleskoj verziji sajta vlade u izvještaju o sjednici Skupštine Srbije na kojoj je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić predstavio detalje njemačko-francuskog prijedloga Kosova za normalizaciju odnosa Beograda i Prištine

  • Regija

  • 05. Feb. 2023  

  • 0

Dio opozicije u Srbiji ukazao je večeras da je na engleskoj verziji sajta vlade u izvještaju o sjednici Skupštine Srbije na kojoj je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić predstavio detalje njemačko-francuskog prijedloga Kosova za normalizaciju odnosa Beograda i Prištine u tački dva sporazuma koja se tiče formiranja ZSO napisano "Republika Kosovo", piše N1 Srbija.

Na to je najprije u tweetu ukazao lider Narodne stranke Vuk Jeremić koji je napisao: "Vlada Srbije je objavila na svom sajtu informaciju o skupštinskoj raspravi o Kosovu. U verziji na engleskom potpuno opušteno navode 'Republic of Kosovo'. Ili su izdajnici ili neznalice. Ili oba. Za ovo bi se u Španiji li na Kipru podnosile ostavke“.

Jeremić je priložio i printskrin navedenog dijela teksta.

Međutim, kada smo provjerili nakon Jeremićevog tweeta, te vijesti nije bilo na sajtu vlade, a kada se kasnije ponovo pojavila, u drugoj tački je pisalo "Kosovo i Metohija".

Reagovao je i lider pokreta Dveri Boško Obradović, koji je također na Tweeteru ocijenio da "neće biti slučajna i nenamjerna greška kada Vlada Srbije na zvaničnom sajtu lažnu državu Kosovo nazove 'Republic of Kosovo'?!"

"Koji prevodilac bi napravio takav previd? Jedino ako je prevodilac iz Brisela ili Washingtona, a radi u Vladi Srbije. Ili je ovo politika Vlade Ane Brnabić", upitao je Obradović, priloživši isti printskrin na kojem se vidi da piše "Republika Kosovo".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...