NERMIN NIKŠIĆ O IZBORU GRADONAČELNIKA: "Kad nije Adnan iz SDP-a, neka je u Bihaću neko koga su podržali partneri iz Trojke"

Naglasio je kako uz Beč i Rijeku, grad Tuzla ostaje bastion socijaldemokratije i središte građanske ideje.

  • Politika

  • 05. Feb. 2023  

  • 4

Lider SDP-a Nermin Nikšić komentirao je rezultate prijevremenih izbora za gradonačelnike i načelnike u BiH koji su održani danas čestitajući kandidatima njegove stranke.

Kazao je kako ne pada u euforiju, ali se jednako tako ni ne razočara budući da su SDP-ovi kandidati pobijedili u Tuzli i Srebreniku.

"Kad nije Adnan iz SDP-a, neka je u Bihaću neko koga su podržali naši partneri iz "Trojke", jer bi se teško opravdali da je pobijedila SDA", istakao je Nikšić.

Naglasio je kako uz Beč i Rijeku, grad Tuzla ostaje bastion socijaldemokratije i središte građanske ideje.

"Posebne čestitke Zijadu Lugaviću koji je preuzeo na sebe jako tešku ulogu. Preuzeo je dužnost nakon karizmatičnog Jasmina Imamovića. Neće mu biti lako, ali sam siguran kako Tuzla nastavlja utabanim stazama razvoja, njegovanja multietičnosti i tradicije antifašizma", poruka je Nikšića.

Čestitao je i "ekipi iz Srebrenika" na tome što su prvi izvan Sarajeva "usvojili principe Trojke".

"Čestitam i mom Adnanu Habibiji, na časnoj, poštenoj kampanji za gradonačelnika Bihaća. Ponosan sam na njega i njegovo vrijeme u politici tek dolazi", mišljenja je predsjednik SDP-a.

Poručio je i kako sada predstoji mukotrpan posao, ali da će SDP raditi više nego ikada da u cijeloj BiH "svane dan".

Podsjećamo, SDP-ov kandidat Adnan Habibija je večeras kazao kako ga je Osmorka ostavila samog da se bori protiv "krupnih riba" te naglasio da je stranka Narod i pravda u Bihaću podržala Elvedina Sedića (PoMak), kazavši da je žrtva neprincipijelnih koalicija.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...