BURNO U "UTISKU NEDELJE": Vladeta Janković otkrio šokantne detalje -"Toma Nikolić mi je prijetio da će me objesiti..."

„Bilo je tih stvari i onda samo nije bilo ove histerije i ovog elektriciteta“, ocijenio je Janković upoređujući atmosferu tada i sada.

  • Regija

  • 06. Feb. 2023  

  • 3

Poslanik u Skupštini Srbije i univerzitetski profesor Vladeta Janković ispričao je u "Utisku nedelje" TV Nova S jedan događaj tokom skupštinskog zasjedanja tokom devedesetih godina kada mu je, kako je naveo, tadašnji poslanik Srpske radikalne stranke Tomislav Nikolić "prijetio vješanjem".

„Ja sam bio poslanik u toj skupštini devedesetih i meni je predsjedavajući jednom uzeo riječ i dok sam prolazio pored (Vojislava) Šešelja, a do njega su sjedeli Vučić, Tomislav Nikolić, Nataša Jovanović i Dragan Todorović“, ispričao je Janković  i nastavio:

„Šešelj meni kaže: ‘Istjerali smo te sa fakulteta, isteraćemo te i odavde’. A onda je Nikolić na sav glas rekao: ‘Ne, njega ćemo da objesimo na Terazijama’.“

Janković je rekao da se to desilo na sjednici kada se govorilo o ideju objedinjavanja SRJ sa Rusijom i Belorusijom.

„Bilo je tih stvari i onda samo nije bilo ove histerije i ovog elektriciteta“, ocijenio je Janković upoređujući atmosferu tada i sada.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...