VIŠEGODIŠNJE ISKUSTVO: Funkciji direktora OSA-e BiH najbliži je...

(...) Almir Džuvo

  • Politika

  • 06. Feb. 2023  06. Feb. 2023

  • 3

Njegovo ime i ime Erduana Kafedžića je u najužem izboru za novog direktora OSA-e BiH koji će zamijeniti Osmana Mehmedagića, a kako saznaje Klix.ba Džuvo je čak i "malo bliže" zbog svog prethodnog iskustva na ovom poslu, ali i vezama koje je stekao tokom misije pri NATO-u.

Džuvo je bio direktor Obavještajno-sigurnosne agencije do 2015., a nakon toga je imenovan za ambasadora BiH pri misiji NATO-a u Briselu.

On je, prema trenutnim informacijama, prihvatljivo rješenje i za SNSD i za HDZ.

Prema dogovoru koalicionih partnera na državnom nivou, direktora OSA-e predložit će stranke okupljene oko Trojke, kao i direktora Direkcije za koordinaciju policijskih tijela.

SNSD je dobio direktora SIPA-e i Službe za poslove sa strancima, dok je HDZ-u pripala direktorska fotelja Granične policije i FUP-a.

Prva imenovanja na direktorske pozicije očekuju se već na narednoj sjednici Vijeća ministara BiH koja bi trebala biti održana u četvrtak. Nova vlast već sprema sječu kadrova SDA, SDS-a i PDA u državnim agencijama. 

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...