DODIKOV UDAR NA VUČIĆEVE LJUDE: Šta se krije iza privođenja sina Momčila Mandića, odbjeglog optuženika za ratne zločine...

Odnosi Dodika i Vučića rapidno su pogoršani nakon što je predsjednik Srbije upravo preko Mandića logistički i finansijski podržao Jelenu Trivić, kao protivkandidatkinju Miloradu Dodiku, koju je pobijedio tijesno na izborima za predsjednika RS.

  • Mini market

  • 06. Feb. 2023  

  • 4

Član Glavnog odbora Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića, Vladimir Mandić i poslanik Srpske demokratske stranke Darko Babalj privedeni su pa pušteni u noći između subote i nedjelje u BiH, zbog sumnji da su kupovali glasove za kandidata opozicije za načelnika Bratunca.

Informaciju o privođenju Vladimira Mandića, inače sina nekadašnjeg ministra Radovana Karadžića, Momčila Mandića potvrdio je i predsjednik Republike Srpske i nekadašnji prvi saveznik Aleksandra Vučića - Milorad Dodik.

-U pitanju je prljav novac koji dolazi od Mome Mandića i njegovog sina. Na taj način uvode praksu na izborima. Vidim da je (Rankić) skupio te bitange koji su oko Mome Mandića koji su ovdje pljačkali narod i pobjegli u Beograd da spase svoj kapital – rekao je Dodik na konferenciji za novinare čime je po prvi put javno udario na visoke funkcionere Vučićevog SNS-a.

Babalj i Mandić u subotu bili na kafi sa Srđanom Rankićem, nezavisnim kandidatom za načelnika Bratunca. Rankić je, inače, protivkandidat SNSD-ovom Lazaru Prodanoviću na lokalnim izborima koji su u nedjelju održani u toj opštini.

U pitanju je već treće privođenje Vladimira Mandića zbog sumnji za kupovinu glasova i unošenje velike količine keša. Dva puta je to bilo u Bosni i Hercegovini, u Banjaluci i Bratuncu i jednom u Nikšiću, uoči lokalnih izbora u tom gradu. U sva tri slučaja su bile optužbe o unošenju velike količine novca za kandidate koji su po ukusu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Odnosi Dodika i Vučića rapidno su pogoršani nakon što je predsjednik Srbije upravo preko Mandića logistički i finansijski podržao Jelenu Trivić, kao protivkandidatkinju Miloradu Dodiku, koju je pobijedio tijesno na izborima za predsjednika RS.

Ključna Vučićeva zamjerka na Milorada Dodika je jer se navodno zbližio sa hrvatskim predsjednikom Zoranom Milanovićem. Predsjednik Hrvatske je sredinom novembra prošle godine tri sata bio na privatnom Dodikovom imanju. Dodik je zbog druženja sa Milanovićem već danima na meti beogradskih tabloida bliskih Vučiću, a nije bio ni na vinskom sajmu ,,Otvorenog Balkana“ krajem prošle godine u Beogradu.

Mandić je već bio angažovan u slučaju Nikšića, piše podgorička "Pobjeda". Tada je Vučić uložio stotine hiljada eura u pobjedu Demokratskog fronta u Crnoj Gori, pomažući tu političku grupaciju finansijski, logistički, ali i medijski – direktno se miješajući u unutrašnje stvari Crne Gore.

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...