DVODNEVNA SJEDNICA: VSTV o...

Na sjednici Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) Bosne i Hercegovine, koja će biti održana u srijedu i četvrtak, 8. i 9. februara, biće razmatran izvještaj o procesuiranju predmeta ratnih zločina pred tužilaštvima i sudovima u BiH u prošloj godini.

  • Vijesti

  • 06. Feb. 2023  06. Feb. 2023

  • 0

Na dnevnom redu su i usvajanje revidiranog uputstva za strateško planiranje i izvještavanje u sudovima, zahtjev za izuzeće glavnog disciplinskog tužioca BiH, te utvrđivanje godišnje ocjene rada sudije Vrhovnog suda Republike Srpske.

Planirano je i nominovanje članova VSTV-a u sastav Nadzornog tijela za praćenje Revidirane strategije za rad na predmetima ratnih zločina.

Na dnevnom redu su imenovanja i odluke o prestanku mandata sudija i tužilaca u sudovima i tužilaštvima u BiH.

Sjednica VSTV-a, čiji dnevni red ima 25 tačaka, počet će u 9 sati, najavljeno je iz VSTV-a.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...