NAKON JUTROŠNJEG: Tursku pogodio novi katastrofalni zemljotres

Dosad je potvrđeno da je u Turskoj i Siriji poginulo više od 1200 ljudi.

  • Svijet

  • 06. Feb. 2023  06. Feb. 2023

  • 2

EMSC je upravo objavio da je Tursku pogodio još jedan razorni potres, jačine 7,7 po Richteru. EMSC se naknadno oglasio kako bi pojasnio da se ne radi o istom potresu koji je noćas pogodio Tursku.

– Znamo da je teško pratiti, ali nakon sinoćnjeg potresa jačine 7,8 po Richteru, Tursku je upravo pogodio još jedan jačine 7,7 prema Richteru. To će povećati štetu i dodatno zakomplicirati spašavanje. Naše su misli sa svim pogođenim ljudima i njihovim voljenima, napisali su iz EMSC-a na Twitteru.

Dosad je potvrđeno da je u Turskoj i Siriji poginulo više od 1200 ljudi.

Prvi potres magnitude 7,8 po Richteru u ponedjeljak je pogodio središnju Tursku i sjeverozapadni dio Sirije.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...