"KAZNITI PO ZAKONU": Žalba na prvostepenu presudu za zločin u Štrpcima

Tužilaštvo BiH žalbom traži da se prvoooptuženi proglasi krivim i kazni po zakonu, kao i da se svi ostali kazne na strožije kazne zatvora, s obzirom na težinu počinjenog zločina.

  • Hronika

  • 06. Feb. 2023  06. Feb. 2023

  • 0

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine uputilo je žalbu na prvostepenu presudu za zločin u mjestu Štrpci 1993. godine, prema kojoj je prvooptuženom Luki Dragičeviću izrečena oslobađajuća presuda, kao i na visinu kazne od po 13 godina, koja je izrečena za ostalih sedam optuženih.

Tužilaštvo BiH žalbom traži da se prvoooptuženi proglasi krivim i kazni po zakonu, kao i da se svi ostali kazne na strožije kazne zatvora, s obzirom na težinu počinjenog zločina, prenosi BHRT.

Optuženi za zločin u mjestu Štrpci, 27.2.1993. godine, terete se za otmicu, pljačkanje, zlostavljanje i ubistvo 20 putnika iz voza na pruzi Beograd - Bar, uglavnom žrtava bošnjačke nacionalnosti sa područja Priboja, Prijepolja, Bijelog Polja, Podgorice i drugih mjesta, jedne osobe hrvatske nacionalnosti i jedne NN osobe arapskog porijekla.

Žalba na prvostepenu presudu je 3.2.2023. godine upućena Sudu BiH.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...