POTRESNE SCENE: Sirijac u suzama nosi mrtvu bebu nakon razornog zemljotresa (VIDEO)

Na jednom od snimaka može se vidjeti Sirijac u suzama kod ruševina zgrade dok nosi mrtvu bebu koja je poginula u zemljotresu.

  • Vijesti

  • 06. Feb. 2023  

  • 0

Najmanje 592 osobe su poginule, a hiljade je povrijeđeno u različitim regijama Sirije u zemljotresu jačine 7,7 stepeni po Rihterovoj skali, čiji je epicentar bio u okrugu Pazarcik u turskom Kahramanmarasu.

Na jednom od snimaka može se vidjeti Sirijac u suzama kod ruševina zgrade dok nosi mrtvu bebu koja je poginula u zemljotresu.

Agencija za civilnu odbranu proglasila je sjeverozapadni dio Siriju "područjem katastrofe" usred urušavanja zgrada i brojnih mrtvih u razornom zemljotresu koji je potresao širu regiju rano u ponedjeljak.

Upućen je apel za hitnu pomoć zbog nedostatka podrške i skloništa kao i zbog olujnog i hladnog vremena.

Epicentar zemljotresa registriran je u okrugu Pazarcik u turskom Kahramanmarasu, a potom je uslijedilo 50 naknadnih podrhtavanja tla.

Provincije Gaziantep, Sanliurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Malatya, Osmaniye, Hatay i Kilis su također teško pogođene potresom. Potres se osjetio i u susjednoj Siriji, a podrhtavanje tla i u Iraku, Libanu, Egiptu i drugim regijama.

U razornom zemljotresu koji je jutros pogodio jug Turske dosad je poginulo 912, a povrijeđeno 5.385 osoba, potvrdio je turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan u sjedištu Uprave za vanredne situacije Turkiye (AFAD) u glavnom gradu Ankari.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...