LAGANI OBROK: Pohani sendviči s mozzarellom

Ako volite sendviče i pohano, ovaj je naš prijedlog idealna kombinacija za vas.

  • Gastro

  • 06. Feb. 2023  06. Feb. 2023

  • 0

Ako volite sendviče i pohano, ovaj je naš prijedlog idealna kombinacija za vas. Prepustite li se mašti, pa uz pohane sendviče poslužite i kečap primjerice, upravo ste otkrili svoje novo omiljeno jelo.

Sastojci (za 6 osoba):

- 12 ploški tosta - 200 g mozzerelle - 200 ml mlijeka - 1 kašičica Vegete - malo šafrana u prahu - 200 g krušnih mrvica ZA PRŽENJE - 300-400 ml ulja

Priprema

1.

Narežite ploške tosta na trokute, a sir mozzarellu na 12 ploški.

2.

Na trokut tosta stavite plošku sira i preklopite je drugim trokutom tosta. Jedan po jedan sendvič umočite u mlijeko, u koje ste umiješali žličicu Vegete i šafran, a zatim u krušne mrvice.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...