NOVI POTRES U TURSKOJ: Jako porastao broj mrtvih

Ukupan broj smrtnih slučajeva u Turskoj popeo se na 1.541, rekao je turski potpredsjednik Fuat Oktay. U Turskoj su 9.733 ozlijeđene osobe, također je rekao Oktay.

  • Svijet

  • 06. Feb. 2023  06. Feb. 2023

  • 0

Novi potres od 5.5 po Richteru pogodio je Tursku oko 17:33, javlja EMSC. Moguće je da će se procjena snage mijenjati kako budu dolazile nove informacije.

U posljednjih sat vremena Tursku je pogodilo nekoliko potresa jačih od 4.5, a dva su bila jača i od 5 po Richteru.

alt

Broj mrtvih popeo se na 2361

Broj mrtvih u Turskoj i Siriji popeo se na najmanje 2.361.

Ukupan broj smrtnih slučajeva u Turskoj popeo se na 1.541, rekao je turski potpredsjednik Fuat Oktay. U Turskoj su 9.733 ozlijeđene osobe, također je rekao Oktay.

Ukupan broj poginulih u Siriji je 820. Sirijska arapska novinska agencija (SANA) izvještava o 430 poginulih u područjima pod kontrolom vlade, a organizacija Bijeli šljemovi, službeno poznata kao Sirijska civilna odbrana, izvijestila je o 390 poginulih u područjima pod kontrolom opozicije.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...