TRAGEDIJA U PERTHU: Srednjoškolku nasmrt izgrizao morski pas

Četiri tinejdžera stajala su ruku pod ruku i gledala u vodu, dok su se zvukovi plača i zapomaganja širili obalama rijeke

  • Hronika

  • 06. Feb. 2023  

  • 0

Dvojica tinejdžera čula su veliki vrisak nakon što je 16-godišnju srednjoškolku nasmrt izgrizao morski pas u Perthu. Luke Smith i Joshua Warwick prisjetili su se zastrašujućeg događaja koji se odvio u sjevernom Fremantleu u subotu oko 15,30. Šesnaestogodišnja Stella Berry skočila je u vodu jer je htjela plivati s definima kad ju je napao morski pas bik, prenosi Daily Mail.

"Čuo se vrisak, onda smo vidjeli djevojku koja je poskočila i peraje", rekao je Luke nakon što su Stellini roditelji prekinuli šutnju da podijele svoju tugu zbog gubitka kćeri.

Prije nego što je otplivao, morski pas zakačio se za Stellinu nogu. 16-godišnjakinju su iz vode izvukli hrabri prolaznici, a Joshua je opisao prizor haosa koji je uslijedio dok su hitne službe očajnički pokušavale oživjeti tinejdžericu.

"Vidjeli smo policiju kako trči niz brdo i pomislili da hvataju nekog, zatim smo vidjeli da na tlu oživljavaju djevojku", rekao je Joshua koji je bio uznemiren jer je deset minuta ranije plivao na tom istom mjestu s prijateljem.

Stellini roditelji Matt i Sophie rekli su da su duboko šokirani i shrvani.

"Stella je bila živahna i sretna djevojka s planovima za život u Europi nakon završetka srednje škole. Imala je zarazan smijeh koji bi svakog nasmijao kad bi ga čuo. Bila je prekrasna starija sestra puna ljubavi i najbolja kći", poručili su roditelji.

Stellina sestra u nedjelju je objavila emotivnu posvetu na društvenim mrežama u kojoj je zahvalila na porukama podrške. Dodala je da je Stella bila najbolja sestra koju je mogla poželjeti te da ne bi na njoj ništa mijenjala. Brojni Stellini prijatelji okupili su se na obalama rijeke Swan blizu mjesta na kojem je napadnuta, koje je kasnije pretvoreno u improvizirano spomen mjesto.

Četiri tinejdžera stajala su ruku pod ruku i gledala u vodu, dok su se zvukovi plača i zapomaganja širili obali.

Lara Connolly rekla je da je Stella bila nadarena atletičarka koja se htjela takmičiti na maratonu.

"Bila je najslađa i najpametnija djevojka koju sam poznavala. Nikad nikome nije učinila išta loše. Voljela je umjetnost i trčanje", rekla je Lara koja se s prijateljicom Teagan McArthur dogovorila da će istrčati maraton u čast preminule 16-godišnjakinje.

Direktor Michal Morgan rekao je da je Stellina smrt uzrokovala veliku tugu i najdublje žaljenje.

"Razumijem i poštujem da ljudi na tugu i gubitak reagiraju na različite načine. Gubitak kao što je ovaj može izazvati širok raspon emocionalnih reakcija koje nisu uvijek predviđene ili očite", rekao je Morgan za The West.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...