PLENKOVIĆ IZRAZIO SUĆUT I NAJAVIO: "Danas prema Turskoj kreće mješoviti interventni tim!"

"Ovo je zaista strašan dan za Tursku i Siriju. Izrazito nam je žao da je do toga došlo", kazao je Andrej Plenković.

  • Regija

  • 06. Feb. 2023  06. Feb. 2023

  • 0

Nakon sjednice šireg Predsjedništva HDZ-a, hrvatski premijer Andrej Plenković obratio se medijima te komentirao aktualne teme, između ostaloga i razorni potres u Turskoj koji je uzeo velik broj ljudskih žrtava.

"Ovo je zaista strašan dan za Tursku i Siriju. Izrazito nam je žao da je do toga došlo", kazao je Andrej Plenković.

Plenković je podsjetio kako je jutros uputio pismo sućuti turskom predsjedniku Redžepu Tajipu Erdoganu i turskom narodu.

"Danas popodne prema Turskoj kreće mješoviti interventni tim u kojem su pripadnici Civilne zaštite, vatrogasaca i Hrvatske gorske službe spašavanja", poručio je Plenković.

S obzirom da su se potresi dogodili danas, zbog čega još uvijek nisu u potpunosti jasni svi razmjeri štete, hrvatski premijer najavio je mogućnost slanja dodatne pomoći iz Hrvatske, ovisno o potrebama na terenu u potresom pogođenim područjima.

"U ovom su trenutku bitne ove hitne mjere, a kako bude vrijeme odmicalo, vidjet ćemo kako možemo pomoći", zaključio je hrvatski premijer Andrej Plenković.

Hrvatska je u znak solidarnosti uputila tim za spašavanje od 40 ljudi i deset pasa tragača.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...