RASPAD SISTEMA U REDOVIMA PRVAKA ITALIJE: Slavni trener oštro kritizirao Krunićev Milan zbog poraza od Džekinog Intera...

Zaostatak za vodećim Napolijem je čak 18 bodova, a Rossoneri se nalaze na šestom mjestu te ih do kraja sezone očekuje teška borba za plasman u Ligu prvaka.

  • Sport

  • 07. Feb. 2023  

  • 0

Prilično je izvjesno da Milan neće odbraniti naslov prvaka Italije. Zaostatak za vodećim Napolijem je čak 18 bodova, a Rossoneri se nalaze na šestom mjestu te ih do kraja sezone očekuje teška borba za plasman u Ligu prvaka.

Milan je u nedjeljnom gradskom derbiju s minimalnih 1:0 izgubio od Intera, a bivši legendarni trener Rossonera Arrigo Sacchi oštro je kritizirao tim i njenog stratega Stefana Piolija.

-Milan više nije ekipa, osobito u izdanju iz prvog poluvremena. Inter nije imao pravog protivnika, nego sparing-partnera. Milanovi igrači su samo trčali za protivnicima i stalno su za njima kasnili. Nisu ih pritiskali ili preduhitrili, a previše labavo su ih čuvali – rekao je Sacchi.

Dodao je kako je prijelaz na igru s petoricom u zadnjoj liniji stvorio konfuziju i izbrisao rad iz zadnjih par godina.

-To je moje mišljenje. Time su poništene njihove ideje. Nisu imali niti jedan udarac u prvom poluvremenu. Bio je to Interov monolog u kojem se nije morao ni oznojiti, a dominirao je. Ne treba zaboraviti da je Pioli napravio sjajan posao, ali u derbiju je sve poništio svojim odabirima. Bila je greška promijeniti načela i shemu ekipe. Istina je da su Theo Hernandez i Olivier Giroud iscrpljeni Svjetskim prvenstvom, ali to ne znači da morate mijenjati formaciju, dodao je legendarni talijanski trener.

Kaže kako se i na drugačije načine može biti defenzivan.

-Mogli su uvesti još jednog veznjaka ako se Giroud i Leao ne vraćaju. Odbrana s petoricom znači da su izgubili sigurnost. Izgledali su uplašeno, čak i prestravljeno.

-Pravi problem je što trener mora biti uvjeren u svoje ideje kako bi ih prenio igračima. Promjena sistema je poput priznanja da je bio u krivu. Posao trenera je pridobiti nogometaše i gnjaviti ih dok ne učine ono što želi, kazao je slavni trener.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...