VANDALSKI ČIN: Uništen mural posvećen Novaku Đokoviću, gnjev i uznemirenje stanovnika...

On je kazao da je ovaj vandalski čin za svaku osudu i da je slučaj odmah prijavljen policiji čiji se izlazak na lice mjesta očekuje.

  • Društvo

  • 07. Feb. 2023  

  • 5

Nepoznata lica uništila su na Kosovu tokom noći mural tenisača Novaka Đokovića u dijelu Orahovca sa većinskim srpskim stanovništvom, rekao je Srni mještanin Bojan Nakalamić

-Mural je prefarban desetinama litara masne farbe što je kod svih nas, ne samo u Orahovcu, već i u Velikoj Hoči izazvalo gnjev i uznemirenje, rekao je Nakalamić.

On je kazao da je ovaj vandalski čin za svaku osudu i da je slučaj odmah prijavljen policiji čiji se izlazak na lice mjesta očekuje.

Nakalamić je naveo da je mural postavljen prošle godine na platou u Gornjoj mahali, dijelu Orahovca s većinskim srpskim stanovništvom, na zidu udaljenom dvadesetak metara od Crkve Uspenja Presvete Bogorodice.

-Mural se nalazi u blizini objekta u kome su škole i vrtić što nas upućuje na zaključak da je neko smišljeno želio, posebno našoj djeci, da pošalje poruku da su nepoželjna i da nemaju budućnosti u Orahovcu, rekao je Nakalamić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...