OGREŠEVIĆ UPUTIO OŠTRU PORUKU: "Čeka se odobrenje Dodikovog ministra sigurnosti, ponižavanje države i svakog istinskog Bosanca i Hercegovca se nastavlja!"

Nije trebalo mnogo vremena da se pokaže ispravnim odluka NES-a i SBiH-a da ne participiraju u vlasti na državnom nivou kada su jasno kazali da izlaze iz 'osmorke' jer ne mogu tolerisati ponašanje Milorada Dodika, lidera SNSD-a.

  • Politika

  • 07. Feb. 2023  07. Feb. 2023

  • 9

U javnosti je ostatak 'osmorke' pokušao predstaviti ovakvo ponašanje ove dvije stranke kao željom za više pozicija, no već danas smo se uvjerili da je shvatljiva odluka NES-a i SBiH-a, te principijelna.

Nermin Ogrešević, predsjednik NES-a reagirao je na činjenicu da Vijeće ministara 'spava' iako je dužno zakonom reagirati kod pružanja međunarodne pravne pomoći.

"Bosna i Hercegovina još nije poslala spasilačke timove u pomoć Turskoj. Čeka se odobrenje Dodikovog ministra sigurnosti Nenada Nešića. Nije ni Federacija BiH, iako najavljuju da će spasioci krenuti večeras. Republika Srpska ispratila je već svoje spasilačke timove u Tursku. Dodik je, nažalost, opet uspio predstaviti Bosnu i Hercegovinu nefunkcionalnom državom, a bh. entitet Republiku Srpsku funkcionalnijom od Federacije. A, novo je to da bi još u očima Turaka i Erdogana čak mogao ispasti i istinski prijatelj, koji je pokazao kome se iz BiH najviše žuri da pomogne. 
Ponižavanje države i svakog istinskog Bosanca i Hercegovca se nastavlja", poručio je Nermin Ogrešević, predsjednik NES-a.

Podsjećamo, prve ‘blagodati’ činjenice da je Nenad Nešić, ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine već vidimo na djelu! Grubo se prekršio Zakon o zaštiti i spašavanju ljudi i materijalnih dobara od prirodnih ili drugih nesreća u BiH, navodi nap.ba.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...