CASSANO NAPAO MOURINHA: "Nikad nije bio veliki trener, natjerao je Romu da troši novac!"

"Prošlo je godinu i pol otkako vodi Romu, a Roma ne igra uopće dobar nogomet", završio je bivši italijanski napadač.

  • Sport

  • 07. Feb. 2023  

  • 0

Bivši italijanski nogometaš Antonio Cassano poznat je po oštrim kritikama u nogometnim kuloarima.

Nekadašnji napadač Rome, Real Madrida i italijanske reprezentacije nikoga ne štedi, a sada je žestoko udario po Joseu Mourinhu. Cassanove izjave o Rominom treneru prenijela je A Bola i iz njih se da iščitati da Italijan ne preferira Portugalca.

“Mourinho nikada nije bio veliki trener. Samo zna kako se nositi s novinarima i dobar je komunikator. Dobar je u vođenju velikih igrača. Lako je biti prijatelj s velikim nogometašima”, rekao je Cassano u podcastu Christiana Vierija pa dodao kako je Mourinho u Romi pravio katastrofu za katastrofom.

“Natjerao je da klub troši novac na Nemanju Matića i Ruija Patricija. Njegov nogomet u italijanskom kupu me potjerao na povraćanje. Čak i s drugorazrednom momčadi morate pobijediti Cremonese. Način na koji je postupio s Rickom Karsdropom je bio katastrofalan. Sada se on vraća u ekipu, nakon što ga je Mourinho otjerao.

Zna li netko zašto? To je nered. A isto se dogodilo i sa Zaniolom. Prošlo je godinu i pol otkako vodi Romu, a Roma ne igra uopće dobar nogomet", završio je bivši italijanski napadač.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...