REKAO JE ONO ŠTO NIJE SMIO: Ćiro OBJELODANIO svojevremeno kako ga je Tuđman TUKAO

Bio je član HDZ-a.

  • Sport

  • 08. Feb. 2023  08. Feb. 2023

  • 3

Slavni hrvatski fudbalski trener Miroslav Ćiro Blažević preminuo je dva dana prije 88. rođendana.

Blažević je bio član političke partije HDZ, otkrio je i jednu nepoznatu anegdotu o bivšem predsjedniku Hrvatske Franji Tuđmanu.

"Kada sam rekao da je Ivić Pašalić pi***, bukvalno me istukao! Da se ne bi ponovilo, a ja sam to vrlo dobro shvatio. Hodao sam ulicom i derao se: Pašalić nije p****", otkrio je tada Ćiro na šta je bio primoran.

"Uvijek sam ga slušao, ali kad mi je rekao 'Moja dva unuka su u vojsci, treba da ide i tvoj sin', rekao sam mu "Nikad! Evo novac za oružje, ali sina ne dam!" Tada mi je rekao "Znači, i ti pripadaš ljudima gdje sirotinja daje sinove, a bogati volove". Jeste, istina je, ali moje iskustvo s braćom kako se grle i ljube nakon pet godina rata i majke kako plače za svojom djecom... Ja sam patriota, ali ne toliko da dam sina da pogine", ispričao je Blažević prije nekoliko godina.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...