DODIKOV NEPISMENI SAVJETNIK U AKCIJI: „Svi radikali u islamskom svijetu su radikalizovani na toj mantri. I ovaj Numanovićev tekst tome služi…“

Numanović u analizi tvrdi kako su Bošnjaci već decenijama izloženi dehumanizaciji.

  • Mini market

  • 10. Feb. 2023  10. Feb. 2023

  • 13

Milan Tegeltija, savjetnik člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i smijenjeni predsjednik VSTV-a na društvenim je mrežama reagirao na komentar novinara Seada Numanovića.

Proces radikalizacije Bošnjaka nam teče pred očima sa pričom o nepravdi i zavjeri protiv Bošnjaka kojima ne daju životni prostor, „normalnu“ država i prava, koje ponižavaju i sl.

Svi radikali u islamskom svijetu su radikalizovani na toj mantri. I ovaj Numanovićev tekst tome služi, poručio je Tegeltija te dodao:

-Ovo su te suptilne metode radikalizacije dok kao fol negiraš radikalizaciju. Ali čitava plejada tih intelektualaca, novinara, političara, vjerskih autoriteta, neće radikalizovati svoju djecu nego tuđu, a oni će samo biti pametni i ogorčeni i tu svoju ogorčenost naplaćivati, zaključio je Tegeltija na Twitteru uz brojne pravopisne greške.

Podsjetimo, Numanović u analizi tvrdi kako su Bošnjaci već decenijama izloženi dehumanizaciji.

-Njima se sistemski uskraćuju najosnovnija prava, negiraju se i nepobitno i najboljim pravnim mehanizmima utvrđena istina o genocidu i agresiji piše u komentaru novinar Sead Numanović.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 13

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...