Jeste li znali
"TO PLANETA ZEMLJA NEĆE PREŽIVJETI!": NASA-in superračunar predvidio kada i kako će doći do kraja svijeta
Prije 25 min0
(...) vanilijom.
Gastro
10. Feb. 2023 10. Feb. 2023
0
Sastojci:
5 jaja
5 kašika šećera
80 g brašna
1 prašak za pecivo
10 g kakao praha
400 ml hladnog mlijeka
pakovanje fila za tortu sa ukusom vanilije
šećer u prahu
9 mandarina
Za dekoraciju:
50 g šlag kreme sa ukusom slatke pavlake
100 ml hladog mlijeka
Priprema:
1. U sud sipajte bjelanca, malo umutite da zapjene, pa postepeno dodajte šećer, neprestano muteći. Na kraju dodajte žumanca i još malo mutite. Posebno sjedinite brašno, prašak za pecivo i kakao.
2. Sipajte u umućena jaja i lagano promiješajte špatulom. Preručite u pleh od rerne na koji ste stavili papir za pečenje. Pecite na 200 stepeni oko 15 minuta. Pečenu koru odmah uvijte zajedno sa papirom i ostavite da se ohladi.
3. U sud sipajte 300 ml hladnog mlijeka i dodajte fil za tortu sa ukusom vanile. Mutite mikserom najmanjom brzinom oko pola minuta, a zatim najvećom brzinom oko tri minuta. Odvijte ohlađenu koru i skinite papir za pečenje.
4. Premažite filom i složite mandarine. Urolajte, pospite šećerom u prahu i ukrasite šlag kremom koji ste umutili sa 100 ml hladnog mlijeka.
Prijatno!:)
(SB/CdM)
Jeste li znali
"TO PLANETA ZEMLJA NEĆE PREŽIVJETI!": NASA-in superračunar predvidio kada i kako će doći do kraja svijeta
Prije 25 min0
Estrada
JALA BRAT OBRADOVAO MLADIĆA S DOWN SINDROMOM: Snimit će duet s njim
Prije 33 min0
Društvo
MEĐUNARODNA KONFERENCIJA: Naučna zajednica predlaže novi ustavni okvir za funkcionalnu BiH
Prije 34 min0
Vijesti
URSULA VON DER LEYEN OBJAVILA: Stiže novih šest milijardi eura!
Prije 37 min0
Gastro
DORUČAK NA HERCEGOVAČKI NAČIN: Na brzinu napravite čuvene peksimete, jelo koje obožavaju sve generacije…
11. Nov. 20250
Gastro
AKO NE ZNATE ŠTA ĆETE OVO POPODNE ZA RUČAK, EVO PRIJEDLOGA: Jelo koje uvijek uspijeva - a uspijeva i nestati s tanjira
11. Nov. 20250
Gastro
ZDRAV, UKUSAN I JEFTIN RUČAK VRLO BRZO ĆE BITI NA TRPEZI: Ovo je još jedno jelo idealno za užurbanu sedmicu
12. Nov. 20250
Gastro
MIRISI I OKUSI KOJIMA NE MOŽETE ODOLJETI: Danas za ručak pravimo piletinu u umaku od bijelog luka… (VIDEO)
12. Nov. 20250
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.