SLATKI PRIJEDLOG: Rolat sa mandarinama i...

(...) vanilijom.

  • Gastro

  • 10. Feb. 2023  10. Feb. 2023

  • 0

Sastojci:

5 jaja

5 kašika šećera

80 g brašna

1 prašak za pecivo

10 g kakao praha

400 ml hladnog mlijeka

pakovanje fila za tortu sa ukusom vanilije

šećer u prahu

9 mandarina

Za dekoraciju:

50 g šlag kreme sa ukusom slatke pavlake

100 ml hladog mlijeka

Priprema:

1. U sud sipajte bjelanca, malo umutite da zapjene, pa postepeno dodajte šećer, neprestano muteći. Na kraju dodajte žumanca i još malo mutite. Posebno sjedinite brašno, prašak za pecivo i kakao.

2. Sipajte u umućena jaja i lagano promiješajte špatulom. Preručite u pleh od rerne na koji ste stavili papir za pečenje. Pecite na 200 stepeni oko 15 minuta. Pečenu koru odmah uvijte zajedno sa papirom i ostavite da se ohladi.

3. U sud sipajte 300 ml hladnog mlijeka i dodajte fil za tortu sa ukusom vanile. Mutite mikserom najmanjom brzinom oko pola minuta, a zatim najvećom brzinom oko tri minuta. Odvijte ohlađenu koru i skinite papir za pečenje.

4. Premažite filom i složite mandarine. Urolajte, pospite šećerom u prahu i ukrasite šlag kremom koji ste umutili sa 100 ml hladnog mlijeka. 

Prijatno!:) 

(SB/CdM) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...