"SPREMNI SMO...": Macron obećao punu podršku Francuske zemljotresom pogođenoj Turskoj

Predsjednik Francuske Emmanuel Macron izjavio je da je njegova zemlja spremna povećati svoju podršku operacijama pomoći Republici Turskoj nakon razornih zemljotresa.

  • Evropa

  • 10. Feb. 2023  10. Feb. 2023

  • 0

Ističući kako dva francuska tima sa 140 članova već učestvuju u operacijama potrage i spašavanja na jugu Turske, Macron je nakon sastanka s čelnicima Evropske unije u Briselu obećao punu podršku Francuske.

"Spremni smo intenzivirati ovu hitnu pomoć prema prioritetnim potrebama", dodao je Macron.

U saopćenju Ministarstva vanjskih poslova Francuske navodi se da će francuska terenska bolnica s kapacitetom za liječenje 100 pacijenata dnevno započeti s radom u nedjelju u turskoj provinciji Adiyaman, javlja Anadolija.

Bolnica će imati 87 članova medicinskog tima, uključujući hirurge, radiologe, mikrobiologe i druge specijaliste.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...