Jeste li znali
"TO PLANETA ZEMLJA NEĆE PREŽIVJETI!": NASA-in superračunar predvidio kada i kako će doći do kraja svijeta
Prije 23 min0
Krafna koja krasi ovaj posebni sladoled napravljena je na starinski, turopoljski način, od domaćih sastojaka.
Gastro
11. Feb. 2023 11. Feb. 2023
0
Vrijeme fašnika vrijeme je kreativnosti. To posebno možemo vidjeti na Turopoljskom fašniku, koji više od stoljeća priprema dobru zabavu za svoje posjetitelje.
Velika Gorica već tradicionalno priprema veselo druženje uz zanimljive maske i dobru hranu, a ove su godine otišli korak dalje i patentirali baš posebnu slasticu.
Svaki novitet u svijetu gastronomije privuče puno pažnje, a još ako se radi o potpuno drugačijem slatkišu – koji spaja krafne i sladoled, uspjeh je zagarantiran.
Prije nekoliko dana, poznata velikogorička slastičarna Memi, izbacila je najoriginalniji desert do sada. Radi se o krafnoledu, kornetu s punjenjem po želji, koji na vrhu ima domaću krafnu s pekmezom.
Krafna koja krasi ovaj posebni sladoled napravljena je na starinski, turopoljski način, od domaćih sastojaka.
Punjena je pekmezom od marelica, ali po želji možete birati i čokoladu. U hrskavom kornetu ukrašenom čokoladom i šarenim mrvicama, originalno se nalazi šaum krema koja čini takozvani zimski sladoled, ali u Memiju vam daju izbor pa u kornet možete staviti i obični sladoled.
Ako vas put odvede u Veliku Goricu, nemojte zaobići ovo popularno mjesto i isprobajte baš originalni desert koji će oduševiti klince i uljepšati vaš Instagram profil. Inovativni fašnički desert možete isprobati sve do 12. veljače.
(Zadovoljna.hr)
Jeste li znali
"TO PLANETA ZEMLJA NEĆE PREŽIVJETI!": NASA-in superračunar predvidio kada i kako će doći do kraja svijeta
Prije 23 min0
Estrada
JALA BRAT OBRADOVAO MLADIĆA S DOWN SINDROMOM: Snimit će duet s njim
Prije 31 min0
Društvo
MEĐUNARODNA KONFERENCIJA: Naučna zajednica predlaže novi ustavni okvir za funkcionalnu BiH
Prije 32 min0
Vijesti
URSULA VON DER LEYEN OBJAVILA: Stiže novih šest milijardi eura!
Prije 35 min0
Gastro
DORUČAK NA HERCEGOVAČKI NAČIN: Na brzinu napravite čuvene peksimete, jelo koje obožavaju sve generacije…
11. Nov. 20250
Gastro
AKO NE ZNATE ŠTA ĆETE OVO POPODNE ZA RUČAK, EVO PRIJEDLOGA: Jelo koje uvijek uspijeva - a uspijeva i nestati s tanjira
11. Nov. 20250
Gastro
ZDRAV, UKUSAN I JEFTIN RUČAK VRLO BRZO ĆE BITI NA TRPEZI: Ovo je još jedno jelo idealno za užurbanu sedmicu
12. Nov. 20250
Gastro
MIRISI I OKUSI KOJIMA NE MOŽETE ODOLJETI: Danas za ručak pravimo piletinu u umaku od bijelog luka… (VIDEO)
12. Nov. 20250
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.