NATAŠA KANDIĆ TVRDI: "Ruski ambasador upozorio Aleksandra Vučića"

Kandić je reagovala na nedavni intervju Harčenka.

  • Regija

  • 11. Feb. 2023  11. Feb. 2023

  • 0

Nataša Kandić, osnivačica Fonda za humanitarno pravo smatra da je ruski ambasador u Srbiji Aleksandar Bocan Harčenko upozorio predsjednika Srbije, Aleksandra Vučića.

Ona je reagovala na nedavni intervju Harčenka na svom Twitter nalogu. 

Jučerašnje poruke ruskog ambasadora u Beogradu više su upozorenje Vućiću da će Rusija u Savjetu bezbjednosti glasati za članstvo Kosova u UN ako Srbija uvede sankcije a ne da će stav Rusije zavisiti od odluke Vučića, kako je rekao“, napisala je Kandić.

Harčenko je u intervjuu na pitanje da li bi Rusija u Savjetu bezbjednosti spriječila članstvo Kosova u Ujedinjenim nacijama (UN) ukoliko predsjednik Vučić prihvati sve tačke francusko-njemačkog plana, odgovorio da će za Rusiju, kao stalnu članicu SB, biti od značaja stav Beograda.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...