KRAJIŠNICI ODLUČNI: "Naša borba neće biti zaboravljena"

Među današnjim posjetiocima bili su i oni najmlađi, koji u školskim udžbenicima nemaju štivo o ovom i mnogim drugim ratnim događanjima, ali ovakva obilježavanja svakako će doprinijeti njihovom pamćenju i nastojanju da se zaslužni za našu slobodu, otrgnu zaboravu.

  • Sjećanje

  • 11. Feb. 2023  11. Feb. 2023

  • 4

Na Hasinom vrhu danas je obilježena 29. godišnjica od slamanja neprijateljske "Februarske ofanzive 94.". Ovom ofanzivom neprijatelji su tokom posljednjeg rata htjeli zauzeti hidrocentralu Kostela. Nisu uspjeli. Htjeli su presjeći komunikaciju Bihać-Cazin, nisu uspjeli. Htjeli su borce svih brigada bihaćkog džepa poraziti-nisu uspjeli, piše RTV USK.

Naprotiv, poraženi su u odbrambeno oslobodilačkom ratu, od vojske koja baš u tom periodu 1994. godine nije imala dovoljno naoružanja, ali jesu imali šta za odbraniti-svoju djecu, porodice, grad, državu. I ništa im nije bilo teško, jer svjesni su bili - sloboda ima svoju cijenu.

Iz Organizacionog odbora i ove su godine poručili "nećemo dozvoliti da naša borba ode u zaborav". A da neće svjedoče i slike stanovnika iz svih dijelova Bosanske krajine koji su došli i podržali ovu manifestaciju, uprkos niskoj temperaturi.

Što je najbitnije među današnjim posjetiocima bili su i oni najmlađi, koji u školskim udžbenicima nemaju štivo o ovom i mnogim drugim ratnim događanjima, ali ovakva obilježavanja svakako će doprinijeti njihovom pamćenju i nastojanju da se zaslužni za našu slobodu, otrgnu zaboravu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...