DRAMATIČNI PRIZORI S LICA MJESTA: Pucnjava u univerzitetskom kampusu, ima mrtvih, studenti spašavali živu glavu... (VIDEO)

Objavljeno je da je pucala jedna osoba, niži muškarac s maskom, te da je još na slobodi.

  • Hronika

  • 14. Feb. 2023  

  • 0

U kampusu Univerzitetu države Michigan u East Lansingu došlo je do pucnjave u kojoj je ubijena jedna osoba, a napadač još nije uhvaćen, objavile su vlasti i lokalni mediji.

Policija je na Twitteru objavila da je došlo do pucnjave na dvije lokacije u kampusu Sveučilišta te da ima ranjenih. Studente i osoblje, kao i sve u blizini, pozvala je da ostanu na sigurnom.

Glasnogovornica Univerziteta Emily Guerrant potvrdila je za Detroit News da je u pucnjavi ubijena jedna osoba te da je najmanje petero ranjenih.

"Ima ranjenih", objavio je univerzitet na službenom Twitter profilu, dodavši poslije da je određen broj žrtava prevezen u obližnju bolnicu.

Lokalni mediji objavili su videosnimke na kojima se vidi kako policajci dolaze na mjesto događaja, a na Twitteru grada East Lansinga objavljeno je da je pucala jedna osoba, niži muškarac s maskom, te da je još na slobodi.

#BREAKING MSU Active Shooting:
- At least 1 dead, multiple injured, after shooting at Michigan State University campus in East Lansing
- Shooter is wearing a mask and is at large
- Multiple shooting scenes on campus
- FBI and ATF responding #ActiveShooter #MSU #MassShooting pic.twitter.com/dE4yCOgds3

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...