NEVJEROVATNE TVRDNJE SLAVENA RAGUŽA: „Političko Sarajevo diže i kuku i motiku na one odluke koje ne rade štetu za hrvatski narod…“

Optužili su ga da je nanio trajnu štetu mirovnom procesu u BiH, ali i ugledu Njemačke.

  • Politika

  • 14. Feb. 2023  14. Feb. 2023

  • 16

Grupa bivših diplomata i zaposlenika OHR-a uputila je pismo Komitetu za vanjske poslove Bundestaga u kojem traže opoziv visokog predstavnika u BiH Christiana Schmidta. Optužili su ga da je nanio trajnu štetu mirovnom procesu u BiH, ali i ugledu Njemačke.

Autori pisma uključujući bivšeg njemačkog ambasadora u Sjevernoj Makedoniji i bivše zaposlenike u administraciji OHR-a, traže smjenu Christiana Schmidta jer je Vladi Republike Hrvatske dopustio da ga iskoristi za izmjene Izbornog zakona u BiH.

„To je pismo pompozno najavljeno kao da pusti njemački diplomati zahtijevaju ostavku Christiana Schmidta, a zapravo se radi o četiri ili pet pojedinaca koji su napisali to pismo u kojem se vidi rukopis radikalnih bošnjačkih agitatora“, kazao je za RTV HB mostarski politolog Martin Mikulić, blizak Čovićevom HDZ-u.

Predsjednik HRS-a Slaven Raguž u svemu vidi i rukopis najjače bošnjačke stranke SDA.

„Na ovaj način žele uraditi jednu vrstu pritiska na visokog predstavnika kako ne bi dodatno nametao rješenja, budući da SDA sada ima taj kočničarski alat u svojim rukama u Domu naroda federalnog parlamenta. Ovo pismo treba gledati iz tog aspekta, poručio je Raguž.

No, Raguž je otišao i korak dalje s nevjerovatnim tvdrnjama.

„Političko Sarajevo diže i kuku i motiku na one odluke koje ne rade štetu za hrvatski narod. Do sada smo navikli da svaka odluka visokog predstavnika je naštetila hrvatskom narodu u BiH“, kazao je Raguž.

Donosimo kratki video.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 16

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...