OVO NEĆE PROĆI BEZ REAKCIJA: Općinske vlasti u Neumu zapečatile džamiju na koju je jučer postavljena munara

Dragan Jurković, načelnik općine Neum u kojoj je nelegalna gradnja doživjela pravi procvat u poslijeratnom periodu, je kratko odgovorio da je inspekcija jutros ponovno zatvorila gradilište u Rabranima koje nije imalo dozvolu.

  • Vijesti

  • 14. Feb. 2023  14. Feb. 2023

  • 8

Nakon što je jučer je u selu Rabrani u Gornjem Hrasnu na teritoriji općine Neum, postavljena munara na džamiju, danas je na teren izašla općinska građevinska inspekcija te zapečatila objekat, javlja portal Neum.online.

Iz Službe za građevinarstvo Općine Neum su rekli da ovo nije prvi put da se postavlja traka za obustavu radova na ovaj objekat, te tvrde da se izvođači uporno oglušavaju na zakon, skidaju traku i nastavljaju s radovima.

Za ovaj portal su potvrdili da je molitveni prostor uknjižen, ali da je ovo što je napravljeno, prema njihovim tvrdnjama, daleko od dozvoljenog, te da se radi o još jednom u nizu kršenja zakona.

altFoto: Neum.online

Dragan Jurković, načelnik općine Neum u kojoj je nelegalna gradnja doživjela pravi procvat u poslijeratnom periodu, je kratko odgovorio da je inspekcija jutros ponovno zatvorila gradilište u Rabranima koje nije imalo dozvolu.

On kaže da je povrijeđen službeni pečat i traka te da će podnijeti kaznenu prijavu. Za dalje aktivnosti načelnik Jurković kaže kako očekuje da se uključe nadležne službe, policije i inspekcije "te da će se postupiti po zakonu ukoliko se ne ishoduju potrebne dozvole za gradnju".

Jurković je dodao kako se i jutros, kao i nekolika puta do sada, službenim dopisom obratio i Muftiji mostarskom i predsjedniku Islamske zajednice u Stocu u nadi iznalaženja najboljeg rješenja za rješavanje novonastale situacije u okviru zakona, prenosi Neum.online.

Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...