BIVŠI PREMIJER CRNE GORE OTVORIO KARTE: "Iz tri razloga se povlačim iz politike"

“Nisam čovjek na koga se tako može uticati niti zavisim od međunarodne zajednice", kazao je.

  • Regija

  • 15. Feb. 2023  15. Feb. 2023

  • 0

Bivši premijer i osnivač Demohrišćanske stranke Zdravko Krivokapić saopštio je, gostujući u emisiji “Kontakt” na RTV Nikšić, da se povlači iz politike. Kao razloge za tu odluku navodi više argumenata.

“Prvo iz ličnih razloga se povlačim jer sam čovjek koji će uvijek da zagovara istinu, pa makar i stradao od nje. U politici Crne Gore dominira laž, a ne istina. Dominiraju interesne sfere na bazi projekcije lidera. Koja je to demokratija?”, rekao je.

Drugi razlog je, kaže, motivacioni.

“Šta bi mene sad motivisalo kad sa nekim ljudima koji su na političkoj sceni ne mogu da popijem kafu. Koji je motiv da još jednom uđem u kaljugu koja se nije promijenila već, naprotiv, još više se zamutila. I kao treće, ja u ovom trenutku nisam međunarodno podoban”, pojasnio je Krivokapić.

Prema njegovim riječima to znači kad vam neko kaže da sad pritisnete taster, vi to bezuslovno radite, prenosi CdM.

“Nisam čovjek na koga se tako može uticati niti zavisim od međunarodne zajednice. Osim toga, jedan dio NVO sektora, političara, medija definišu formulu – Mitropolija crnogorsko primorska = Crkva Srbije = Ruska crkva = Rusija, koju prihvata određena grupacija u Briselu. Takođe, kako to gledaju neki briselski krugovi, nijedna ekspertska vlada nije trajala duže od godinu, a ova isporučuje programe koji će da pobijede politiku. To su ključni razlozi zbog kojih ja ne želim da napravim problem ovoj državi. Ja pripadam Crnoj Gori i nisam nikada nikome drugo pripadao, za razliku od mnogih, pa i od onih koji su u aktuelnoj neustavnoj Vladi, a imaju pasoše i državljanstvo drugih država”, poručio je Krivokapić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...