OŠTRA REAKCIJA IZ REPUBLIKE SRPSKE: „Nismo psihoterapeuti ni psiholozi, pa da vraćamo samopouzdanje Miloradu Dodiku…“

"Može, ali da npr. Bosanac iz SDP-a BiH bude premijer Vlade Republike Srpske i ministar finansija u istoj", zaključio je Vuković.

  • Mini market

  • 16. Feb. 2023  

  • 1

Prvi veliki potres vladajuće koalicije mogao bi se dogoditi zbog izbora direktora Uprave za indirektno oporezivanje. Optimizam ministra finansija BiH Zorana Tegeltije da to mjesto pripada SNSD-u ne dijele iz SDP-a BiH, a najglasniji su predstavnici iz RS-a.

Oštar odgovor stigao je iz gradske organizacije SDP-a Banja Luka. Predsjednik GO SDP-a BiH Banjaluka Aleksandar Vuković je nagovijestio čak i mogućnost da se zbog toga raspadne Vijeće ministara BiH.

-Kažete blokada, nije sporno, baš da vidimo kome pare više trebaju. Kažete upitan Savjet ministara BiH - jedva čekam da se raspadne, ovakav- nikakav. Kažete otcjepljenje - kad niste do sad, niste sposobni za to ni od sad, poručio je Vuković.

Priča oko UIO,  prema njegovom mišljenju, dokazuje da „ljubav“ Milorada Dodika i njegovih SNSD-ovaca prema financijskim institucijama Bosne i Hercegovine nadjačava mržnju prema državi.

-A ljubav prema susjednoj Srbiji je proporcionalna sa količinom para koju konstantno prose od "matice".  Nismo mi psihijatri da liječimo disocijativne poremećaje ličnosti funkcionera i frustracije nekakvog SNSD-a. Nismo mi psihoterapeuti, pa da držimo grupnu terapiju za poremećene odnose i vraćanje atmosfere među SNSD kvislinge. Nismo mi ni psiholozi, pa da vraćamo samopouzdanje Miloradu Dodiku što se malo tresao i pogubio u izbornoj noći. Za malo (ni)je pobijedio Jecu. (Jelena Trivić, op. „SB“) I sad je meta krucijalna državna finansijska institucija - Uprava za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine. Može, ali da npr. Bosanac iz SDP-a BiH bude premijer Vlade Republike Srpske i ministar finansija u istoj, zaključio je Vuković.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...