REIS KAVAZOVIĆ: "Zaključci GV Prijedor su sramotni, općina je to u kojoj je počinjen zločin s elementima genocida, ubijani i držani u..."

(...) logoru imami, porušene sve džamije, ubijana djeca.

  • Društvo

  • 16. Feb. 2023  16. Feb. 2023

  • 4

Reisul-ulema Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazović ocijenio je sramotnom današnju odluku Skupštine Prijedor, koja je na posebnoj sjednici osudila izjave glavnog imama Medžlisa Islamske zajednice (MIZ) Kozarac Amir-ef. Mahića 27.01.2023. godine u džamiji u Kozarcu.

"Sramotno je to. Općina u kojoj je počinjen zločin s elementima genocida, ubijani i držani u logoru imami, porušene sve džamije, ubijana djeca. Bošnjaci su evropski Palestinci, progone ih na pravdi Boga njihove komšije kojima su oni mnogo puta učinili dobro", izjavio je reisul-ulema Kavazović za Agenciju MINA.

Podsjećamo, "Zauzimanje stavova i donošenje zaključaka povodom izjava glavnog imama Medžlisa Islamske zajednice u Kozarcu Amira Mahića" bila je jedina tačka dnevnog reda sjednice u Prijedoru. 

Prema usvojenom zaključku, Skupština "najoštrije osuđuje istupanje i govor glavnog imama Medžlisa islamske zajednice Kozarac Amira Mahića 27.01.2023.godine u džamiji u Kozarcu, koji je ovakvim istupanjem uputio uvredljive poruke i izazvao jezik mržnje prema pravoslavnom narodu, iskrivljujući historijske činjenice".

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...