NJUJORŠKA SEDMICA MODE: Predstavljene kreacije koje mogu poslužiti kao inspiracija za naša odjevna izdanja (FOTO)

Bez obzira na to tražite li neku kombinaciju za odlazak na posao ili pak kafu s prijateljicama, NYFW nudi pregršt inspiracije.

  • Žena

  • 16. Feb. 2023  16. Feb. 2023

  • 0

U toku je Njujorška sedmica mode, na kojoj brojni brendovi predstavljaju svoje "ready-to-wear" kolekcije za jesen/zimu 2023. godine. Prabal Gurung, Proenza Schouler, Alice + Olivia, Ulla Johnshon, Tory Burch, Rodarte, Brandon Maxwell i Altuzarra samo su neki od njih.

Engleski izraz ready-to-wear zapravo je prijevod francuskog izraza prêt-à-porter, a oba označavaju odjeću spremnu za nošenje.

Tačnije, funkcionalne kolekcije prilagođene masovnijoj proizvodnji, za razliku od kolekcija visoke mode. Tako se haute couture kreacije izrađuju po mjeri, a ove iz prêt-à-porter kolekcija dostupne su u standardnoj ponudi modnih kuća i brendova.

Upravo smo na Njujorškoj sedmici mode imali priliku vidjeti brojne kombinacije nosive u standardnim dnevnim prilikama. Bez obzira na to tražite li neku kombinaciju za odlazak na posao ili pak kafu s prijateljicama, NYFW nudi pregršt inspiracije.

Traperice udobnog širokog kroja, ležerni topovi i elegantni potkraćeni sakoi od tvida u kombinaciji s efektnim dodacima uistinu su odličan spoj opuštenih i klasičnijih komada.

Alice + Olivia, RTW, jesen/zima 2023.Alice + Olivia, RTW, jesen/zima 2023. (Foto: Profimedia)

Za obožavateljice modnih eksperimenata dobra inspiracija bit će kombinacije Ulle Johnson, koja oduševljava kombiniranjem različitih uzoraka i tekstura navodi Zadovoljna.hr.

Ulla Johnson, RTW, jesen/zima 2023.Ulla Johnson, RTW, jesen/zima 2023. (Foto: Profimedia)

Ulla Johnson, RTW, jesen/zima 2023.Ulla Johnson, RTW, jesen/zima 2023. (Foto: Profimedia)

Klasičarke sigurno ne bi odoljele dugačkoj crnoj košulji-haljini Brandona Maxwella, kojoj ne treba ništa više osim nekoliko komada statement nakita i dobrih cipela.

Brandon Maxwell, RTW, jesen/zima 2023.Brandon Maxwell, RTW, jesen/zima 2023. (Foto: Profimedia)

Coach pak predlaže apsolutni minimalizam -  dugačka crna haljina visokog ovratnika, torba i gležnjače u istoj boji.

Coach, RTW, jesen/zima 2023.Coach, RTW, jesen/zima 2023.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...