ALEKSANDAR VUČIĆ O PREGOVORIMA: "Svakako nisam optimista poznavajući Kurtija i Prištinu"

Vučić je rekao da Srbija neće da se sklanja od dijaloga, ali da se zna redosljed poteza.

  • Regija

  • 18. Feb. 2023  18. Feb. 2023

  • 0

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je Srbija spremna za razgovore sa Prištinom, ali da se zna da se mora razgovarati o Zajednici srpskih opština.

Vučić je rekao da Srbija neće da se sklanja od dijaloga, ali da se zna redosljed poteza.

On kaže da nije optimista “znajući premijera prištinskih institucija Aljbina Kurtija i Prištinu”.

Vučić je rekao za TV Pink da njegov razgovor sa visokim predstavnikom EU za spoljnu politiku i bezbjednost Josephom Borellom u Mihnenu nije bio lak i da je Srbiji oštro zamjereno zbog nepriključivanja sankcija Rusiji.

On je dodao da je tema razgovora bila i priprema za potencijalne razgovore sa Kurtijem u Briselu.

Vučić je naglasio da je važno što je Srbija mogla da iznese svoj stav na bezbjednosnoj konferenciji u Minhenu tokom koje je imao veoma važne sastanke, između ostalog, sa francuskim predsjednikom Emanuelom Macronom, njemačkim kancelarom Olafom Scholtzom i američkim državnim sekretarom Anthony Blinkenom.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...