KADIROV NAJAVIO: "Formirat ću privatnu vojsku poput Wagnera"

"Bez sumnje, ova vrsta profesionalne obuke je potrebna i neophodna", istakao je Kadirov

  • Svijet

  • 19. Feb. 2023  

  • 1

Čečenski lider Ramzan Kadirov, nakon što završi posao u državnoj službi, želi stvoriti svoju privatnu vojnu kompaniju. Ovo je Kadirov najavio na svome Telegram profilu.

"Sa sigurnošću možemo reći da je (Grupa Wagner) neočekivano dokazala svoju učinkovitost u vojnom smislu i pokrenula razgovor o potrebi za privatnom vojnom kompanijom. Bez sumnje, ova vrsta profesionalne obuke je potrebna i neophodna", napisao je Kadirov.

Dodao je da se ozbiljno planira takmičiti "s dragim bratom Jevgenijem Prigožinom nakon što završi svoj rad u državnoj službi i stvoriti privatnu vojnu kompaniju".

U Rusiji su dužnosnici počeli stvarati privatne vojne kompanije. Na primjer, osim Prigožinove Wagner grupe, svoju privatnu vojnu kompaniju ima i ruski ministar odbrane Sergej Šojgu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...