BRNABIĆKA U DELIRIJUMU: "Šta je to predsjednik učinio ili rekao, da izazove ovako nešto?"

"Gledali su divljanje nad našim narodom, ništa nisu uradili. 2008. ništa nisu uradili, predsjednik pobjegao u drugu državu", kaže Brnabić

  • Regija

  • 19. Feb. 2023  

  • 5

U večerašnjem izdanju emisije "Hit tvit" na Pinku, premijerka Srbije Ana Brnabić govorila je o prijetnjama upućenim predsjedniku Srbije, Aleksandru Vučiću

Brnabić je, govoreći o prijetnjama predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću istakla da u ovom trenutku ne može da nađe odgovor na pitanje ko stoji iza ovih napada. Kako je dodala, na tome rade nadležne službe.

"Ovo su ljudi koji sebe zovu patriote, a na Dan državnosti su puškom, pozivajući se na svoju državu, gazeći srpsku zastavu krenuli na Vučića. Pod dva, pitanje je šta je to Vučić učinio ili rekao, da izazove ovako nešto? Ako pričamo o Kosovu, jedino što je učinio je to da je temu Kosova poslije 10 godina vratio na sto. Posljednje što je govorio na temu Kosova u Narodnoj skupštini, bilo je da neće priznati nezavisnost i da je članstvo u UN naša crvena linija", istakla je Brnabić.

Ona je upitala da li su oni zbog toga izašli na ulice.

"I treća stvar, kada govorimo o parlamentarnim strankama, koje su pozivale na linč, rekla bih da su to oni koji su predali sve što se imalo predati, da bi se umilostivili nekom drugom, kao što je na primer, biti predsjednik skupštine UN. Pustili su albanske teroriste iz zatvora da se umilostive Zapadu, 2004. pogrom, nista nisu uradili. Gledali su divljanje nad našim narodom, ništa nisu uradili. 2008. ništa nisu uradili, predsjednik pobjegao u drugu državu. 2010. u potpunosti iznenadivši sve naše partnere uradili su šta su uradili, preko noći. I 2010. pitanje međunarodnom sudu pravde, i 2011. priznali granice. Da je Vučić želio da dopusti kapitulaciju, sve što je trebao da radi je da se ne bavi tim pitanjem i da ga ostavi gdje su oni. Eto, to su te tri stvari", rekla je Brnabić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...