ŠOKANTNA ISPOVIJEST KAPITENA PSG-a: "Prosio sam na ulici za hranu, žena od koje sam tražio novac je..." (VIDEO)

Upoznao je kako izgledaju glad i hladnoća, kao mali je na ulici prosio za hranu.

  • Sport

  • 20. Feb. 2023  

  • 0

Mamadou Sakho može reći da je uspio u nogometu. Osvojio je tri trofeja s Paris Saint-Germainom u kojem je bio i najmlađi kapiten u povijesti, igrao je za engleske premierligaše Liverpool i Crystal Palace, a ima i 29 nastupa za seniorsku reprezentaciju Francuske.

Danas su mu 33 godine, član je francuskog prvoligaša Montpelliera i može reći da ima sređen i kvalitetan život. Međutim, manje je poznato da je u djetinjstvu prolazio kroz teško siromaštvo.

Bio je četvrto dijete doseljenika iz Senegala u obitelji koja je brojila sedmero braće i sestara. Sakho danas živi u braku sa suprugom i troje djece, uskoro će i četvrto.

Njegova će djeca tako imati osigurano sve što on nije imao. Sakho je jedan od rijetkih nogometaša koji se ne ustručava javno progovoriti o svom siromašnom djetinjstvu, a u jednom televizijskom gostovanju otkrio je kako mu nije bio cilj postati nogometaš, već mu je to bila obveza.

- Na dan kad sam izgubio oca, s 13 godina, znao sam da ću postati nogometaš. Kad su me pitali je li teško biti kapiten PSG-a sa 17 godina, rekao sam da je za mene najteže bilo postati kapitenom moje obitelji s 13 godina – ispričao je francuski nogometaš.

Upoznao je kako izgledaju glad i hladnoća, kao mali je na ulici prosio za hranu.

- Jednom sam bio na ulici, prosio sam, a žena od koje sam tražio novac je držala svoju torbicu kao da joj želim nešto ukrasti. Bio sam šokiran. Samo sam htio malo sitniša, da si kupim kruha, a ona je mislila da je želim opljačkati. Tada sam obećao sam sebi da ću postati neko...

Progovorio je i o svojoj ulozi u društvu.

- Zbog svog života želim pomoći drugima. Pritom ne želim da moje odrastanje služi kao primjer drugima, već da im moj život bude inspiracija – zaključio je francuski defenzivac.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...