PLENKOVIĆ NAKON SASTANKA PREDSJEDNIŠTVA HDZ-a: "Što se tiče mog opoziva, to je..."

Osvrnuo se i na skorašnju prvu godišnjicu invazije na Ukrajinu.

  • Regija

  • 20. Feb. 2023  

  • 2

Nakon sjednice šireg Predsjedništva HDZ-a premijer Republike Hrvatske Andrej Plenković dao je izjavu za medije.

Kazao je da je “koalicija stabilna, sve je vrlo dobro”. Komentirao je i zahtjev opozicije za njegovim opozivom.

- Što se tiče naših argumenata, odgovorili smo u četvrtak na Vladi. Ovo je jedan od zaista loših uradaka oporbe, pun besmislica. Mi ćemo na to odgovoriti kao što inače odgovaramo. Glasanje će biti onaj tamo tjedan i ići ćemo dalje - rekao je Plenković.

Kazao je kako će uzeti državne obveznice.

- Hoću. Naravno da pozivam građane da učine isto. Ne bismo ovo organizirali da ne vjerujemo u dobre mogućnosti s ulaganjem u njih po dobroj kamati i na taj način povjerenje u državu, u javne financije, koje su konsolidirane, s kojima se odgovorno upravlja - rekao je Plenković.

Osvrnuo se i na slučaj posvajanja i uhapšenih Hrvata u Zambiji.

- Nismo danas o tome raspravljati, imamo čak četiri ministra u radnoj skupini, oni prate cijelu temu. Ja se držim zaštite hrvatskih državljana gdje god bili, a drugo je raspetljavanje svih ovih tema, što nije samo vezano uz Hrvatsku. Što se tiče želje za trgovanje ljudima, to je kazneno djelo koje im se stavlja na teret, to bi značilo da bi negdje kasnije dalje poslali djecu. Ja to ovdje ne vidim - rekao je Plenković.

Osvrnuo se i na skorašnju prvu godišnjicu invazije na Ukrajinu.

- Stvar je političkog stava Vlade RH koji je jasan, da jasniji ne može biti. Naš je stav jasan, jasna osuda Rusije kao agresora, snažna potpora ukrajinskom narodu koji je žrtva agresije - rekao je Plenković.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...