PROCURILI DOKUMENTI: Malo izmijenjena optužnica, Alec Baldwin mogao bi dobiti...

Tužitelji su umanjili optužbe za ubistvo iz nehata protiv Aleca Baldwina pa je moguća i manja zatvorska kazna, koju holivudska zvijezda može dobiti zbog ubistva za vrijeme snimanja filma Rust 2021., pokazuju dokumenti tužiteljstva.

  • Show

  • 20. Feb. 2023  

  • 0

Glavna okružna tužiteljica Novog Meksika Mary Carmack-Altwies prošli mjesec optužila je Baldwina i oružarku s filmskog seta Hannah Gutierrez-Reed po dvije tačke optužnice za ubistvo iz nehta u slučaju smrti snimateljice Halyne Hutchins. Najozbiljnija tačka optužnice nosi potencijalnu zatvorsku kaznu od pet godina.

Najviše 18 mjeseci zatvora

Carmack-Altwies je u petak podigla izmijenjenu optužnicu protiv Baldwina i Gutierrez-Reeda uklonivši kao otegnutu okolnost to što je ubistvo počinjeno vatrenim oružjem. To znači da je zatvorska kazna s minimalno pet godina sada smanjena na najviše 18 mjeseci.

"Kako bismo izbjegli daljnje ometanje postupka gospodina Baldwina i njegovih advokata, okružni tužitelj i specijalni tužitelj uklonili su dodatak vatrenog oružja iz optužbe za nenamjerno ubistvo u slučaju smrti Halyne Hutchins na filmskom setu Rusta", navodi se u saopćenju glasnogovornice prvog okružnog tužitelja Heather Brewer.

Mislio da je revolver prazan

Glumac je poricao odgovornost za ubistvo rekavši da je napeo revolver, ali da nikad nije povukao okidač i da su Gutierrez-Reed i drugi stručnjaci za oružje trebali osigurati da u njemu nema metaka, prenosi Hina. 

Gutierrez-Reed je rekla da je provjerila da su meci u pištolju lažni prije nego što ga je predala prvom asistentu redatelja Daveu Hallsu. Halls je revolver predao Baldwinu rekavši da je "hladan", što znači da nema eksplozivno punjenje. Prema sigurnosnim smjernicama u filmskoj industriji, glumci pretpostavljaju da u vatrenom oružju nema pravih metaka koji su strogo zabranjeni na setovima.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...