REAKCIJA NAŠE STRANKE: "Dok političari iz RS-a idu u Rusiju, građani im bježe na Zapad"

Delegacija Narodne skupštine Republike Srpske na čelu sa Nenadom Stevandićem posjetila je danas, 22. februara, sjednicu ruske Dume na kojoj je primila pohvale o odnosima rukovodstva ovog entiteta prema ruskoj agresiji na Ukrajinu.

  • Politika

  • 22. Feb. 2023  22. Feb. 2023

  • 2

Tim povodom reagovao je Predrag Kojović, zastupnik Naše stranke u Parlamentu BiH.

"Posjeta mjestu s kojeg je odobreno ubijanje civila u Ukrajini i komadanje njenog teritorija s ciljem da bi se tome dala podrška, čin je koji trajno sramoti Narodnu skupštinu RS-a kao i sve političare koji su bili u posjeti.

Naravno, ova posjeta izraz je kontinuiteta srpske nacionalističke politike u BiH koji je svoj vrhunac dosegao odlikovanjem koje je Milorad Dodik dodijelio Putinu čime je tog diktatora želio postaviti kao vrijednosni orijentir svim građanima u Republici Srpskoj.

U tome, naravno, ni on, kao ni delegacija NSRS-a neće uspjeti. Građani RS-a nažalost odlaze u inostranstvo, ali niko u Rusiju. Njima su orijentir zapadne demokratije.

Umjesto da grade takvo društvo ovdje, utemeljeno na liberalnim vrijednostima, oni od RS-a žele da naprave rusku guberniju izoliranu od civiliziranog svijeta.

Malo je političara na svijetu koji su spremni do te mjere štetiti vlastitom narodu kao što je to slučaj s političarima iz RS-a, a njihov podanički odnos prema Rusiji pokazuje neizmjerivost te štete i u ekonomskom i u kulturnom i u demografskom smislu",  saopšteno je iz Naše Stranke.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...