VUČIĆ ZABRINUT: "Isprazniće nam se Srbija i zato moramo da izjednačimo primanja"

Moramo dvostruko više da ulažemo nego u dio od Beograda do Novog Sada i Subotice, rekao je Vučić i naveo primjer prosječne plate na Vračaru od 1.350 eura, dok je u Vranju 550.

  • Regija

  • 23. Feb. 2023  23. Feb. 2023

  • 0

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da ostaje pri procjeni da će prosječna plata u 2025. godini biti 1.000 eura, jer podaci iz decembra pokazuju da je prosječna plata u Srbiji 718 eura.

Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara poslije otvaranja nove fabrike Kontinentala u Novom Sadu, rekao da se od jutros razgovara kako da se podigne podršku u insfrastrukturi i subvencijama za centralnu Srbiju.

Moramo dvostruko više da ulažemo nego u dio od Beograda do Novog Sada i Subotice, rekao je Vučić i naveo primjer prosječne plate na Vračaru od 1.350 eura, dok je u Vranju 550.

Isprazniće nam se Srbija i zato moramo da izjednačimo, dodao je on i naveo da je Srbija radila sve „školski“ da bi podigla BDP, plate, a nije ugrozila javni dug.

Ostaje da penzije povećavamo ubrzano, da prate plate, rekao je Vučić koji najavljuje da će se sastati sa predstavnicima američkih kompanija i da očekuje rast investicija iz SAD.

Vučić je rekao da bi bila ogromna stvar i šansa za Srbiju ako bi Kontinental u Nišu otvorio razvojno-istraživački centar, jer zna da onda slijedi fabrika.

Uskoro sa Evropljanima potpisujemo ugovor za prugu, kada završimo auto-put ka Prokuplju, Kuršumliji, Prištini i Albaniju, to će biti fantastična stvar, kao i interkonketor. To je važno za Niš da raste, napreduje, ali i Leskovac, Vranje, Pirot. Pirot je dobar, ali mora još bolje, ocijenio je Vučić, prenosi Danas.rs.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...