BORIS JOHNSON UPOZORAVA: "Moramo poslati borbene avione, ako Rusija pobijedi Putin bi mogao zaprijetiti..." (VIDEO)

Bivši britanski premijer komentirao je i situaciju s Kinom te naveo kako će Peking napraviti "historijsku grešku" ako opskrbi Moskvu oružjem.

  • Evropa

  • 23. Feb. 2023  

  • 1

Bivši premijer Ujedinjenog Kraljevstva Boris Johnson upozorio je da bi sigurnost Britanije mogla biti ugrožena ako Ukrajina izgubi u ratu s Rusijom.

U intervjuu za Sky News, uoči prve godišnjice rata, Johnson je kazao kako Ujedinjeno Kraljevstvo treba probiti led i postati prva zemlja koja će Ukrajini isporučiti borbene avione.

"Ukrajina želi F-16. Mi ih nemamo, ali imamo Typhoone. Mislim da Britanija treba probiti led i poslati Typhoone Kijevu. Ako Rusija pobijedi, Putin bi mogao zaprijetiti baltičkim državama i bila bi ugrožena sigurnost Ujedinjenog Kraljevstva", rekao je Johnson.

"Ovo je kritični trenutak za cijeli svijet"

Bivši britanski premijer komentirao je i situaciju s Kinom te naveo kako će Peking napraviti "historijsku grešku" ako opskrbi Moskvu oružjem. Dodao je da je jako zabrinut zbog jučerašnjeg sastanka kineskog glavnog diplomata Wang Yija s Vladimirom Putinom.

Johnson je u intervjuu nazvao Putina gangsterom i kazao kako bi on mogao kasnije zaprijetiti i drugim zemljama. "Ulozi su jako visoki. On bi mogao zaprijetiti svim dijelovima bivšeg sovjetskog carstva koje želi zastrašiti. Ovo je apsolutno kritični trenutak za cijeli svijet", rekao je, prenosi Index.hr.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...