GRADOM KRUŽI ZASTRAŠUJUĆA PRIČA: "Zbog ukrajinske konobarice HIV-om se zarazili policajci"

Prema dostupnim podacima, izvor zaraze je jedna Ukrajinka koja je radila kao konobarica u restoranu poznatog koreničkog ugostitelja.

  • Regija

  • 23. Feb. 2023  23. Feb. 2023

  • 1

U Korenici se u posljednje vrijeme priča o masovnoj zarazi policajaca HIV-om. Lokalni portali objavili su članke o toj temi, pozivajući se na izvor iz Postaje granične policije Korenica, koji tvrdi da je zaraženo na desetke policajaca.

Prema dostupnim podacima, izvor zaraze je jedna Ukrajinka koja je radila kao konobarica u restoranu poznatog koreničkog ugostitelja. Navodno su policajci iz Zadra bili smješteni kod tog ugostitelja i imali spolne odnose s tom Ukrajinkom, te su se tako zarazili.

Nakon otkrića navodne zaraze HIV-om kod poroda jedne žene, svi policajci iz PU Zadarske koji su bili na terenu u Korenici podvrgnuti su provjerama i testiranjima. Postavlja se pitanje da li su zaraženi policajci bili korisnici usluga prostitucije, te bi u tom slučaju morali biti suspendirani i izloženi kaznenom progonu zbog kršenja čl.157 st.2 Kaznenog zakona, piše  Dnevno.hr.

Kontaktirali smo MUP kako bi im dali priliku za očitovanje o ovom slučaju:

Nastavno na Vaš upit obavještavamo da Policijske uprave ličko-senjska i zadarska ne raspolažu saznanjima da su policijski službenici zaraženi AIDS-om, kao što ne raspolažemo niti saznanjima o kojoj ženskoj osobi se navodno radi.

Skrećemo pažnju kako je podatak o HIV pozitivitetu/nosilaštvu, ukoliko on i postoji, povjerljiv te sam po sebi ne predstavlja kažnjivo ponašanje niti obvezu izvješćivanja javnosti. Dapače, upravo zbog moguće diskriminacije osobe nužno je pridržavati se uzusa profesionalnosti svih koji na bilo koji način mogu doći do te informacije.

Zaključno Vas obavještavamo kako niti jedan policijski službenik u Policijskim upravama zadarskoj i ličko-senjskoj nije zatražio nikakvu vrstu pomoći, a iz koje bi se mogla naslutiti njihova uključenost u glasine koje navodite”, poručili su iz MUP-a.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...