SRAMNE TVRDNJE RUSKOG AMBASADORA KALABUHOVA: "Ukrajince koriste kao topovsko meso. Oni protiv nas vode kombinovani rat..."

-Njihov cilj je strateški poraz Rusije i oni se bore upravo protiv ruske civilizacije u cjelini - rekao je Kalabuhov.

  • Vijesti

  • 24. Feb. 2023  24. Feb. 2023

  • 9

-Glavni cilj specijalne vojne operacije je zaštita ruskog naroda i oslobađanje stanovništva Donbasa, rekao je u intervjuu za RTRS-a ruski ambasador u BiH Igor Kalabuhov, povodom godišnjice početka ruske agresije na Ukrajinu.

- Ukrajince koriste kao topovsko meso. Oni protiv nas vode kombinovani rat, a mi ćemo ostvarivati svoje ciljeve i za nas nije bitno ko je na drugoj strani - rekao je Kalabuhov.

-Jedan od ostalih ciljeva je modernizacija Rusije, pravljenje takvih metoda i mehanizama da njena privreda radi bolje, da ljudi rade i žive bolje. To je kreiranje novog multipolarnog svijeta koji bi imao sigurnost, dobrobit, u kojoj bi svaka država bila ravnopravna. Ali znamo i da Zapad ima svoje ciljeve, a to je rat protiv Rusije, koji je sada postao hibridan i koriste svakakve metode, testiraju svoja naoružanja tamo. Njihov cilj je strateški poraz Rusije i oni se bore upravo protiv ruske civilizacije u cjelini - rekao je Kalabuhov.

Podsjetimo, Ujedinjene nacije su u četvrtak velikom većinom izolovale Rusiju, obilježavajući godinu dana otkako je Moskva napala Ukrajinu, pozivajući na "sveobuhvatan, pravedan i trajni mir" i ponovo zahtijevajući od Moskve da povuče svoje trupe i prestane s borbama.

Samo dan nakon što je najviši kineski diplomata posjetio Moskvu i obećao dublje partnerstvo s Rusijom, Peking je bio suzdržan na glasanju - četvrti put da tako nešto urade otkako je Rusija napala Ukrajinu 24. februara prošle godine.

Uz aplauz, rezolucija je usvojena u četvrtak sa 141 glasom za i 32 suzdržana. Šest zemalja pridružilo se Rusiji i glasalo protiv - Bjelorusija, Sjeverna Koreja, Eritreja, Mali, Nikaragva i Sirija.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...