ZENIČKO-DOBOJSKA SDA: Pozivamo predsjedavajućeg da napokon sazove Skupštinu ZDK

- Vrijeme je da se nešto i uradi - poručuju iz SDA ZDK.

  • Vijesti

  • 24. Feb. 2023  24. Feb. 2023

  • 0

Sjećate li se obećanja nove skupštinske većine o programskoj koaliciji, o projektima i žurbi da se imenuje vlada pa makar ona bila i neustavna i nezakonita, pitaju iz Kantonalnog odbora SDA Zeničko-dobojskog kantona.

- Danas smo svjedoci nerada skupštine kakav nije zapamćen. Skupština ZDK nije održana dva mjeseca. Osim nezakonite odluke o imenovanju vlade ništa nije urađeno. Postavljamo pitanje, gdje su programi rada skupštine i vlade? Gdje je budžet za 2023. godinu? - saopćili su iz SDA ZDK i dodali:

- Šta radi Vlada ZDK osim što nespretno pokušava prijevremeno smijeniti upravne odbore i direktore i osim što održava pressove na kojima prepadaju građane kantona i budžetske korisnike sa teškom finansijskom situacijom iako je budžet u suficitu, a na računu budžeta bivša vlada je ostavila preko 80 miliona?

Dodaju da se umjesto bavljenja pitanjima koja su bitna za građane kantona stječe dojam, a i vrijeme pokazuje da vlada samo rješava zahtjeve svojih političkih mentora.

- Vrijeme je da se nešto i uradi -  poručuju iz SDA ZDK.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...