JOE BIDEN KRATKO I JASNO: "Ukrajina nikada neće biti pobjeda za Rusiju"

Ističući da je Ukrajina nakon prve godine rata još uvijek nezavisna i slobodna, Biden je rekao da su Ukrajinci vratili svoju teritoriju od Hersona do Harkiva.

  • Svijet

  • 24. Feb. 2023  24. Feb. 2023

  • 1

Američki predsjednik Joe Biden izjavio je u petak kako Ukrajina nikada neće biti pobjeda Rusije.

Biden se oglasio na zvaničnom Twitteru povodom godišnjice početka rata u Ukrajini te još jednom ponovio podršku SAD-a Kijevu.

"Diktator koji je opsjednut ponovnom izgradnjom carstva nikada ne može uništiti ljubav ljudi prema slobodi. Brutalnost ne može slomiti slobodnu volju. Ukrajina nikada neće biti pobjeda za Rusiju. Nikada", poručio je Biden.

Ističući da je Ukrajina nakon prve godine rata još uvijek nezavisna i slobodna, Biden je rekao da su Ukrajinci vratili svoju teritoriju od Hersona do Harkiva.

Biden je podijelio fotografiju s ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim te dodao: "Ukrajinska zastava ponovno ponosno se vijori na više od polovice teritorija koji je prošle godine držala Rusija."

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...