BRUTALAN ODGOVOR RASIMA LJAJIĆA LIDERU NIP-a: "Konaković pravi razdor i podjele među Bošnjacima Sandžaka"

"Konaković nije razgovarao u Beogradu sa ministrom turizma i omladine, Huseinom Memićem, a prilikom posjete Novom Pazaru nije se udostojio da posjeti Gradsku upravu", kažu iz Sandžačke demokratske partije (SDP)

  • Politika

  • 25. Feb. 2023  25. Feb. 2023

  • 10

Sandžačka demokratska partija izražava najoštriji protest protiv odluke ministra u Vijeću ministara Bosne i Hercegovine, Elmedina Konakovića da tokom svoje posjete Srbiji zaobiđe legitimne predstavnike Bošnjačkog naroda ove zemlje. 

"Konaković nije razgovarao u Beogradu sa ministrom turizma i omladine, Huseinom Memićem, a prilikom posjete Novom Pazaru nije se udostojio da posjeti Gradsku upravu. Na ovaj način Konaković nastavlja svoju politiku iz vremena dok je bio u opoziciji, kojom dodatno pravi razdor i podjele među Bošnjačkim narodom u Sandžaku. Ni jedna vlast u BiH od devedesetih godina do danas nije činila ovo što sada radi Konaković. Sandžačka demokratska partija je imala više nego korektan odnos i dok je na vlasti u Sarajevu bila i SDP i SDA, a ovo što radi Konaković je nešto još nezabilježeno u novijoj političkoj historiji. Kao političar on ima pravo da favorizuje bilo koju političku stranku u Sandžaku, ali za jednog državnog funkcionera ovo je neprimjeren, nediplomatski i nemoralan postupak", ocjenjuju u Sandžačkoj demokratskoj partiji. 

"Još je neuobičajenije da su razgovori sa Memićem i gradnonačelnikom Biševcem već bili zakazani, a onda na volšeban način otkazani, bez ikakvog objašnjenja", navodi se u saopćenju za javnost Sandžačke demokratske partije (SDP).

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...