KRENULA U NJEMAČKU DA RAZGOVARA ZA POSAO: Žena umrla pri uzlijetanju aviona

Imala je let u 18.05, a u Diseldorf je trebala da sleti u 20.05 sati. Majci se javila sa aerodroma kad je prošla kontrolu.

  • Hronika

  • 25. Feb. 2023  25. Feb. 2023

  • 0

Katarina Stamenković (41) iz Beograda preminula je 13. februara u avionu kojim je krenula za Njemačku sa beogradskog aerodroma "Nikola Tesla".

"Kaća je išla na kontrole i to je trebalo da se operiše kada je nastupila korona. Zbog virusa to je odlagano, pa su doktori ipak odlučili da operacija nije neophodna i da se njeno stanje prati. Prepisali su joj terapiju i kontrole na svakih šest mjeseci. Ne znam da li je Katarina znala da ne smije da putuje avionom, ali ja nisam. Možda je ona i znala ali meni nije rekla, ne znam", kaže neutješna majka Ljiljana.

Katarina je živjela na Ceraku sa dva sina Savom (12) i Sašom (15).

Kako kaže njena majka, Kaća je u Diseldorf krenula da bi vidjela kakvi su uslovi za rad koje joj je ponudio prijatelj u jednoj farbrici.

"Planirala je na ljeto da ode sa sinovima i da tamo nastave život", priča uplakana majka.

Kaća je imala let u 18.05, a u Diseldorf je trebala da sleti u 20.05 sati. Majci se javila sa aerodroma kad je prošla kontrolu.

"Slikala je avion gdje će preminuti, i u 17.45 mi je poslala zadnju fotografiju iz aviona gdje je kroz prozor slikala pistu", priča majka Ljiljana kroz suze.

Nakon toga, Ljiljana je sa Kaćinim sinovima, Savom (12) i Sašom (15), očekivala kćerkin poziv oko 20.30 sati, da bi čula kako je prošao let. Večerali su, djeca su otišla u sobu, a Ljiljana je nestrpljivo gledala u sat, čekajući da telefon zazvoni, piše Telegraf.

"U 19.45 mene zove nepoznat broj i pita me 'Da li ste Vi Ljiljana? Ko je Vama Stamenković Katarina?' i nastavlja da me ispituje dalje. Pitao me kolika su djeca i da li ima još neko stariji osim mene u kući. Tada su mi rekli da sjednem i da moraju nešto da mi saopće. Inspektor iz Surčina rekao mi je 'Nažalost, Katarina je preminula u avionu'. Nisam mogla da vjerujem, ne znam ni šta sam im rekla na telefon samo sam ga bacila. Tada je nastala opšta panika. Mlađi unuk je otrčao po komšinicu, stigla je i Hitna pomoć. Niko nije mogao da vjeruje šta se dogodilo, svi su bili u šoku", priča Ljiljana kroz suze.

Neutješnoj majci ispričali su da je Katarina ušla u avion i sjela pored jednog mladića koji je tokom uzlijetanja primijetio da ona ne reaguje. Aneurizma je pukla i smrt je nastupila za svega nekoliko sekundi.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...